Het verschil

De samenwerking maakt het verschil doordat wij vanuit verschillende invalshoeken personele invullingsvraagstukken van onze klanten kunnen belichten. Hetzelfde geldt voor de oriëntatie van onze kandidaten bij loopbaanwensen en mogelijkheden. Dat werpt letterlijk een ander licht op de zaak en leidt vaak tot creatieve en onverwachte combinaties. En daar is het ons om te doen: wij maken het verschil.

Vergelijkbare aanpak

Wat ons bindt, is de visie op het vak van search & selectie. De drie bureaus van Nexcis kennen daarom een vergelijkbare aanpak. Die begint bij een intensieve vraagverkenning;  bij iedere opdracht weer. Een gedegen profielbeschrijving is het resultaat ervan en vormt de basis voor het search & selectie proces dat volgt.

Essentie van samenwerking

Bij de search en selectie komt de essentie van de samenwerking naar voren. Door uitwisseling van de vraag en koppeling van de netwerken slaan we bruggen tussen personen in verschillende marktsegmenten variërend van gezondheidszorg en onderwijs tot profit en zakelijke dienstverlening. Van publiek tot privaat, van familieonderneming tot corporate. We leggen nieuwe verbindingen tussen kandidaten en cliënten en maken de onverwachte en creatieve combinaties die tot de grensverleggende match leiden. En dat bepaalt nu juist het ijzersterke eindresultaat waar onze klanten én kandidaten op mogen rekenen.

Proces

De ons toevertrouwde search & selectie procedures worden vaak gekenmerkt door betrokkenheid van veel  stakeholders, waardoor besluitvorming in het search & selectie proces complex is. Dit vraagt strakke planning en organisatie. We kiezen daarom voor nadrukkelijke procesbegeleiding en bewaking;  een essentiële factor voor het succes.  Daarnaast vervullen we een rol in het managen van verwachtingen; zowel richting onze cliënten als richting de kandidaten. Ook treden we regelmatig op als  facilitator van de selectiecommissie en bieden zo onze jarenlange expertise verrijkt met nieuwe inzichten en methodieken aan.

Betrokkenheid

Onze klanten mogen van ons directe betrokkenheid bij de opdracht verwachten. Korte communicatielijnen en frequent en direct contact tussen consultant en klant staan hiervoor borg. Iedere consultant weet zich ondersteund door de onmisbare support van een team van gedreven senior researchers en personal assistants.

Ondernemerschap

Ondernemerschap is eveneens een verbindend element. De drie onafhankelijke bureaus werken onder eigen naam en hebben ieder een eigen focus op enkele sectoren in de markt. Wij hechten aan het persoonlijke contact met onze cliënten.